28. helmikuuta 2020

Kiva kävelyreitti Maarianhaminassa #ahvenanmaavinkki

Jos olet joskus seisonut laivan kannella Maarianhaminan länsisatamassa, olet varmasti huomannut pitkin kallioita luikertelevan polun. Polku sijaitsee siis matkustajalaivasataman ja kalasataman välillä ja tarjoaa hienot merinäköalat koko reitin varrella. Jos lähdet liikkeelle sataman parkkipaikoilta (siis niiltä virallisilta ja asfaltoiduilta), saattaa hetken kestää löytää missä polku oikein menee. Tie kaartaa alamäkeä pitkin satama-alueen porttien taakse, sieltä siis laivasta poistuvat autot ajavat maihin - älä kävele sinne. Tien yläpuolella on pieni hiekkainen parkkipaikka. Kävele sen parkkipaikan läpi ja olet jo aivan polun alkutaipaleella. Polku lähtee siis matkaan keskeltä satama-alueen rakennuksia, kun löydät tässä tekstin alapuolellakin olevassa kuvassa näkyvän kyltin, olet löytänyt oikeaan. Sitten vain jalkaa toisen eteen ja maisemista nauttimaan! 

Polku on helppokulkuinen, kallioille on siis rakennettu puinen kävelypolku, joten liukkaita kallioita ei tarvitse pelätä. Portaita on jonkun verran, mutta kokonaisuuteen nähden suhteellisen vähän. Peruskuntoiselle aivan täydellinen reitti.

Itse kävin torstai-iltana sinisen hetken aikaan pienellä happihyppelyllä. Tytär oli harrastuksissaan enkä olisi voinut parempaa ajanvietettä iltaani siksi ajaksi keksiä. 

Onko sinulla suosikkikävelyreittejä Ahvenanmaalla?
Kesäilta 2016


8 kommenttia:

 1. Aikamoinen kävelyreitti. Ekan kuvan värimaailma on huikea.

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia! Tässä on hyvä kävelyreittivinkki - pitää laittaa ns. korvan taakse! Viime kesä ajeltiin autolla pitkin ja poikin, edestakaisin. Seuraavalla kerralla voisi tutustua Ahvenanmaahan kävelyreittien näkökulmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Autolla ja kävellen (ja pyörällä) näkee kaikilla niin monin eri tavoin tätä rikasta luontoa. Parasta onkin vähän yhdistellä niitä, jos vain on aikaa ja mahdollisuutta.

   Poista
 3. Mun ehdoton lempparireitti on Bomarsund-Prästö luontopolku. Siitä tulee yhteensä noin 8 km (4 km kummallakin puolella). Ollaan kierretty tuo sekä juosten että kävellen ihan hirveän monesti eikä siihen kyllästy. ��❤ Sopivan pituinen ja paljon nähtävää koko reitin varrella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ei olla vielä kierretty, vaikka siellä suunnalla muuten on liikuttu. Pitääpä nyt laittaa se kanssa vähän aktiivisemman muistin sopukoihin!

   Poista
 4. Ihana reitti tuo �� Joka kerta kun olen Ahvenanmaalla käynyt olen ollut myös tuolla kävelemässä. Jos en muuten niin yöllä paluulaivaa odotellessa. Nyt en ehkä enää löytäisi reitin alkupäätä helposti, edellisestä kerrasta taitaa olla ainakin viisi vuotta aikaa niin pikkuisen on tainnut muuttua tuo alkupisteen maisema.
  Viimeksi kuljin suljetun huvipuiston porttien ohitse ainakin ��
  Joka kesä haaveilen että palaan taas lomareissullani sinne mutta vielä ei ole tullut se hetki �� Mutta se tulee vielä, ikävöin etenkin Kökariin, Getaan( upea luontopolku Getabergenillä) sekä Maarianhaminan kujille.
  Tällaiset pienet vinkit Ahvenanmaalle on ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin melkein juuri ilta-aikaan parhaimmillaan! Tervetuloa uudestaan!

   Poista