14. toukokuuta 2019

Kesäkausi lähestyy - Pub Niskan peltileivät


Lauantaina kiirehdin tyttären kanssa Maarianhaminaan. Ja arvatkaapas miten kävi? En ollut edes ajatellut, että Lemströmin kanavasilta avattaisiin veneilijöille ja niin sitä vaan odoteltiin tämän vuoden ensimmäisessä "siltajonossa". Lemströmin kanava avataan siis kesäisin tasatunnein veneilijöille. Jos haluamme ehtiä siitä ohi ennen avaamista, pitää kotoa startata viimeistään 10 minuuttia aikaisemmin. Nyt ei startattu, kun ei käynyt mielessäkään. Onneksi liikkeellä oli vain yksi vene, heinäkuussa jonossa saattaa pahimmillaan vierähtää jopa vartti.


Kesäkausi tekee siis tuloaan. Muutamat ravintolat ja kahvilat ovat jo pidentäneet aukioloaikojaan tai/ja avanneet ovensa. Yksi näistä on Merikorttelin Pub Niska. Teimme sinne reilu viikko sitten spontaanin vierailun. Olimme jo ajamassa kohti kotia (ruoanlaittoon...), kun päätimmekin ravintolan kohdalla pysähtyä sinne syömään (jes - hyvästi ruoanlaitto!) juhlistaaksemme muutamia juhlinnan arvoisia asioita. Välillä tässä arjen hyörinässä ei edes ehdi, saati sitten muista, juhlia niitä merkkipaaluja ja työnsä tuloksia. Meillä tuli nimittäin vuosi täyteen siitä, kun muutimme ihan ihkaomaan Ahvenanmaan kotiimme. Ja siis kyllä, täältä voi ostaa talon vaikka kotiseutuoikeutta ei olisikaan ehtinyt saamaan. Olen kirjoittanut aiheesta aikaisemmin ja pääset lukemaan sitä täältä. Lisäksi mieheni työrintamalla ja omissa yrityskuvioissanikin oli tapahtunut juhlinnan arvoisia asioita. Pub Niska sopi täydellisesti koko perheen arjesta poikkeavaan ruokailuun; ruosta pitävät kaikki, ravintola on mielestäni ihanan erikoisesti ja mielenkiintoisesti sisustettu ja tässä vaiheessa vuotta tunnelma on vielä ihanan rauhallinen. Pub Niskahan on siis "meidän" julkkiskokkimme Michael Björklundin kehittämä ravintolakonsepti. 

Saakoon kuvat puhua lisää puolestaan. Suosittelen tätä "vakkaripaikkaamme" mikäli saavut nälkäisenä Maarianhaminaan!
14 kommenttia:

 1. Mahtavia pitsoja tarjolla. Varmasti oli hyvää.

  VastaaPoista
 2. Kyllä vain, Pub Niskassa saa maittavia pitsoja ja sisustus on sopivan Niskahenkinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asuimme Turussa monta vuotta ja siellä kävelin ainoastaan Niskan ohi. Harmitti jälkikäteen. :)

   Poista
 3. Ei nyt heti kuullosta tutulta, vaikka Ahvenanmaalla onkin tullut liikuttua niin veneellä kuin autollakin.
  Pitäisiköhän taas ensi kesälle yrittää mahduttaa myös lyhyt reissu tällekin suunnalle ... hmm ...

  VastaaPoista
 4. Haha, päädyin tänne koska vastaavan ja samannimisen ravintolan spottasin Turussa! "Pizzat" olivat hyviä, pohja tavalliseen verrattuna hyvin hyvin ohut. Ei tullut ähkyä. Itse otin salaatin, joka oli raikas mutta todella pieni. En ainakaan salaatille menisi toista kertaa, sillä enemmän vastinetta rahalle saa jostain muualta.

  Muuten ihan passeli kokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asuimme Turussa, kun Pub Niska saapui sinne. Emme ikinä käyneet, mikä ehkä vähän jälkikäteen harmittaa. Nimi ei oikein houkutellut.. ;) Itse en ole vielä oikein sisäistänyt, että sielä tosiaan saa muutakin kuin niitä pizzoja. Uuniperunoita olen kuullut monen kehuvan, ehkäpä kokeilen niitä ensi kerralla. Salaatti pitänee kiertää.

   Poista
 5. Kävin Maarianhaminassa pääsiäisen alla (juttuni täällä: https://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/2019/04/19/maarianhamina/) ja huomasin Pub Niskan Merikorttelissa. Se ei ollut silloin kuitenkaan auki, joten olkoon se yksi syy lisää tehdä uusintareissu Maarianhaminaan tänä kesänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä käydä lukaisemassa juttusi!
   Valitettavasti juuri tuo ravintola on kesäsesongin ulkopuolella suljettuna, joten tervetuloa uudestaan!

   Poista
 6. Oi, näyttääpä viihtyisältä! :) Niska on tuttu monilta Turun visiiteiltä, peltileivät siellä ovat kyllä tosi maistuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas aina jäi Pub Niska Turussa käymättä (asuttiin sielä monta vuotta ennen tänne muuttoa). Tervetuloa Ahvenanmaalle!

   Poista
 7. Pub Niska on suosikkipaikkojani Maarianhaminassa! Jos suunnitelmat menee niin kuin on ajateltu, niin kesällä sinne peltileiville :-)

  VastaaPoista